reede, 8. aprill 2016

Kiired ajad

heii kõigile!

Vabandame, et oleme nüüd nii pika pausi kirjutamisega teinud, kuid lihtsalt ei ole aega kirjutamiseks. Kuna täna mina (Gerda) olen veidikene tõbiseks jäänud ja praktikale ei jõudnud, siis on aega ka veidikene siia kirjutada meie tegemistest.

Nädal on möödunud väga kiiresti ja tegemisi on olnud palju. Kuna oleme koguaeg kas praktikal koolis või restoranis, siis polegi väga kuskile jõudnud uudistama minna. Küll aga saabusid vahepeale ühikasse kaks Soome tüdrukut, Suvi ja Taru, on nende nimed. Täitsa vahvad ja toredad tüdrukud. Oleme neile õhtuti peale tööd siis tutvustanud linna, ning eile käisime söömas ka minu restoranis Metuljs. Kahjuks midagi uut ja põnevat ei olegi kirjutada, kuna kõik on üsnagi tavaline ja nagu mainisin, pole saanud kuskil käia, kuna õhtul praktikalt tulles on väsimus suur ja ega jaksagi kuhugi väga siis enam seigelda.

Kuna internet suletakse meil igapäev kell 22:30, siis kasutamegi peale tööd aega enamjaolt kas internetis olemiseks või õppimiseks. Eriliselt tahaksime tänada Rakvere Ametikooli toitlustuse õpetajat Tiina Mäeks, kes meid interneti vahendusel kooli asjadega kursis hoiab ja vajadusel aitab. Nii me siis tegelemegi kooli asjadega, ja nüüd tulemas ka suur kokkade vaheline võistlus koolis, mille jaoks peame siis eeltööd tegema ja end ettevalmistama. Seega ei ole meil siin ainult lust ja lillepidu, tuleb tegeleda ka õppetööga!

Ilmad on meil väga ilusad ja ei kurda, iga päev on kuskil 23-25 kraadi sooja, ja tunne on suurepärane. Kui meie käime riides õhukeselt ja siiski on palav, siis kohalikud käivad +20 kraadi joped seljas ringi ja vist paneksid veel talvemantlidki selga, kui saaksid. Kuna ühel päeval tuli ka vihma, siis kõik loodus on kohe palju ilusam, kõik on väga roheline, lõhnab hästi ja kaunis vaade. Siinset loodust ei annagi võrrelda Eesti loodusega, kuna siin on kõik hästi roheline, kaunis ja ka kõrged mäed annavad väga palju juurde, kuigi kohalikud neid mägedeks just ei nimeta, pigem küngasteks.

Nüüdseks oleme siis Sloveenias olnud juba peaaegu 3 nädalat, ja 1 nädal on veel jäänud. Omavahel rääkides olime ühel meelel, et jääme seda kohta väga igatsema. Praegu ei ole isegi veel erilist kodu igatsust ja võiks nagu veel paar nädalat siin olla. Kõik on meie jaoks uus ja põnev, ning alati on tore avastada midagi uut ja kogeda uusi toredaid kogemusi.

Täna käis meid ühiselamus külastamas meie Sloveenia juhendaja, Irena, kes siis rääkis meile täpsemalt 17.aprillist, kui algab tagasi sõit Eestisse. Start on öösel kell 2.30 ja Eestisse peaksime jõudma päeval 13.30. Hea on teada, et seekord ei tule nii pikka seiklust, kui oli meil siia tulles, kui reis algas kell 2 öösel Tallinnast ja Sloveeniasse jõudsime õhtul kell 8. Loodame, et tagasi minek läheb ilusti ja sujuvalt ning ilma probleemideta.

Kohtumiseni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar