reede, 1. aprill 2016

Uusi teadmisi ja häid tähelepanekuid

Meil on teile häid uudiseid!

JUHUHUUUUU- esmaspäeval tulevad meie ühiselamusse kaks tüdrukut Soomest. Tegime juba plaanid valmis, et kui nad soovivad siis võtame nad oma kampa, ning tutvustame neile erinevaid kohti, kus oleme juba käinud ja kuhu plaanime minna. Arvan, et neil oleks heameel, kui me neile kohti tutvustaksime ja niiöelda giidideks oleksime. Ja nagu öeldakse siis seltsis on ju segasem!

Eile õhtul, kui käisime väljas jalutamas, otsustasime, et läheme Gerda restorani Gostilna Metulj ja sööme sokolaadi suffleed. Ja nii me siis tegimegi!



Kui sufflee oli söödud, pakkus teenindaja meile, et kas sooviksime maitsta kohalikku veini ning ilma pikema mõtlemata olime me ka nõus. Nii ta tõigi meile kõigile väikese klaasitäie kohalikku veini, ja seda maja kulul. Ja natukese aja pärast tõi meile ka maja kulul pirnikooki, mis oli väga hea. Vein, mida me jõime, meeldis meile kõigile väga, ta oli selline magus ja mitte kange, pigem lahjem ja maitselt meenutas ta väga glögi, mida joome jõuludel. Selle veini nimi oli Teran.

SLOVEENIA KEEL

Sloveenia keel on väga sarnane vene keelele, ning paljud sõnad tähendavadki samu asju. Kui oskad vene keelt, siis saad ka väheke aru sloveenia keelest, sest need on tõesti väga sarnased.

Kirjutan siia ka mõned sloveenia keelsed sõnad, koos tõlgetega, sõnad, mida oleme siin õppinud ja juba peast teame.

Dobre dan- tere
Hvala- aitäh
Dobro- okei, selge, tere, headaega
Voda- vesi
Vera- usk
Kasilo- lõuna
Civio- tere
Juhe- supid
Malo- väike

Ning hetkel rohkem sõnu ei meenugi kahjuks, kuid kindlasti on neid veel.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar